kenatat dhe moqalet
Keneta dhe moçale, fushat në të cilat e tokës është e mbuluar zakonisht me ujë të cekët. Ata janë shpesh karakteristikat e tranzicionit, që ndodhin në mes tokën e thatë dhe të organeve të thellë e ujit. Keneta dhe moçale, së bashku me disa lloje të tjera të zonave të lagësht, janë referuar disa herë si ligatinat. Ndër llojet e tjera të kënetave janë bogs dhe fens.

Një larmi e madhe e bimëve janë gjetur në keneta dhe kënetat. Ndër kafshët e gjetura janë bretkocat, gjarpërinjtë, Beavers, muskrats, minks, rosat, dhe sandpipers.

Edhe pse këneta dhe moçale të ndarë disa karakteristika dhe dy terma janë përdorur ndonjëherë interchangeably, keneta dhe moçale çdo kanë tipare dalluese.

Keneta zakonisht kanë disa pemë. Bimëve që rriten në keneta përfshijnë cattails, xunkthi, kullosa, sedges, dhe smartweeds. keneta ujërave të ëmbla janë më të zakonshme së bashku brigjet e lumit. Një pothole preri është një lloj i ujërave të ëmbla të përbashkët kënetë në stepa e rrafshin e Madhe. keneta Alb janë të zakonshme në grykëderdhjet e lumit, ne gjiret, dhe pas seacoasts dune të mbrojtura. Bimët janë gjetur në deti keneta përfshijnë lloje të tilla kripë-tolerante si bari dhe bari eel kurrizit.

Kënetat janë pyllëzuar në mënyrë tipike. selvi Tullac, rizoforë, shelg, thupër, Tupelo ujë, dhe përmbyt lisi të bardhë janë në mesin e pemëve që rriten në kënetat.

Këneta dhe kënetat janë gjetur në çdo kontinent me përjashtim të Antarktidës. expanses mëdha ndodhin përgjatë lumenjve Amazon, Cuib, dhe Paraguaj në Amerikën e Jugut dhe Kongo dhe lumenjtë Nil të Afrikës, në zonat fushore të Azisë Juglindore, dhe në disa pjesë të Kanadasë veriore dhe aziatike Rusia. Në Shtetet e Bashkuara, moçale dhe këneta janë të gjera përgjatë brigjeve të Atlantikut dhe të Gjirit. Një nga kënetat më të mëdha të vendit është Okefenokee e Gjeorgjisë dhe Florida. Pjesa më e madhe e rajonit Everglades Florida-së përbëhet nga keneta dhe kënetat.
 
 
Comments on this page:
Comment posted by bnbjkjb( gvmcfyjfbhj.com ), 01/22/2014 at 6:43pm (UTC):
:-

Comment posted by arta mustafa( arta.mustafa.9 ), 01/20/2014 at 4:41pm (UTC):
moqaletAdd comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your message:

 
Username:
Password:
Advertisement
 
 
sot keni pasur 37816 visitors (77473 hits) ne kete faqe
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=